Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Vinjäst Lalvin D-47
Vinjäst Lalvin D-47 passar som bäst att använda om du ska tillverka ett vitt vin med mycket druvkaraktär eftersom den här vinjästen ger en ganska kraftig druvkaraktär.
alkoholtolerans: 14%
jästemperatur: 15-20°C
Denna stam isolerades från druvor som odlats i Côtes-du-Rhône-regionen i Frankrike. D-47-stamen valdes ut från totalt 450 olika stammar insamlade mellan 1986 och 1990. D-47 är lågskummande och snabbjäsande, flockar bra och bildar ett kompakt bottensediment. Känslan i munnen förstärks på grund av bildandet av komplexa kolhydrater. Malolaktisk jäsning fortskrider väl i vin som görs med D-47.
Rekommenderas för viner från vita sorter som Chardonnay och även för rosévin. Är även ett utmärkt val för att producera mjöd, men glöm inte att komplettera med jästnäringsämnen. Ett utmärkt val för mjöd, torra vita, Rosé och även dessertviner.
Jästemperatur: 15-20°C
Alkoholtolerans: upp till 14 %
- Vinjäst Lalvin D-4738 kr
- Jästnärsalt12 kr
- Jäsrör15 kr
- Fermaid-K 50 gram47 kr