Philly Sour Lalleman Jäst

I lager Vikt: 11 g
SKU
J035
Snabb överblick

WildBrew Philly Sour är en jäst som har den speciella egenskapen att både kunna producera etanol och mjölksyra under en och samma jäsning. Smakprofilen är syrlig, med toner av rött äpple, persika och annan stenfrukt. Philly Sour kan användas för öl där en uppfriskande syra är önskvärd, som berliner weisse, gose och andra traditionella, syrliga öltyper. Till skillnad från mjölksyrebakterier är denna jäst inte känslig för humlens alfasyror och kan alltså användas även för välhumlad syrlig öl (som Sour IPA).

68 kr

Garanterad och trygg e-handel

WildBrew Philly Sour är en jäst som har den speciella egenskapen att både kunna producera etanol och mjölksyra under en och samma jäsning. Smakprofilen är syrlig, med toner av rött äpple, persika och annan stenfrukt. Philly Sour kan användas för öl där en uppfriskande syra är önskvärd, som berliner weisse, gose och andra traditionella, syrliga öltyper. Till skillnad från mjölksyrebakterier är denna jäst inte känslig för humlens alfasyror och kan alltså användas även för välhumlad syrlig öl (som Sour IPA). Har hög förjäsningsgrad och flockning, men ett något långsammare jäsförlopp jämfört med normal alejäst. En ökad andel glukos i vörten verkar kunna bidra till ökad syraproduktion. Optimal jästemperatur är mellan 20 - 25 °C. Rekommenderad dosering är 0,5 - 1 g per liter vid normal vörtstyrka. Philly Sour bör hanteras som vildjäst i bryggeriet. Förjäsbarhet: hög Alkoholtolerans: 9 % Flockning: hög Jästemperatur: 20 - 25°C (68 - 77°F) Tillverkare: Lallemand

0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Philly Sour Lalleman Jäst
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris