Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Philly Sour Lalleman Jäst
WildBrew Philly Sour är en jäst som har den speciella egenskapen att både kunna producera etanol och mjölksyra under en och samma jäsning. Smakprofilen är syrlig, med toner av rött äpple, persika och annan stenfrukt. Philly Sour kan användas för öl där en uppfriskande syra är önskvärd, som berliner weisse, gose och andra traditionella, syrliga öltyper. Till skillnad från mjölksyrebakterier är denna jäst inte känslig för humlens alfasyror och kan alltså användas även för välhumlad syrlig öl (som Sour IPA).
WildBrew Philly Sour är en jäst som har den speciella egenskapen att både kunna producera etanol och mjölksyra under en och samma jäsning. Smakprofilen är syrlig, med toner av rött äpple, persika och annan stenfrukt. Philly Sour kan användas för öl där en uppfriskande syra är önskvärd, som berliner weisse, gose och andra traditionella, syrliga öltyper. Till skillnad från mjölksyrebakterier är denna jäst inte känslig för humlens alfasyror och kan alltså användas även för välhumlad syrlig öl (som Sour IPA). Har hög förjäsningsgrad och flockning, men ett något långsammare jäsförlopp jämfört med normal alejäst. En ökad andel glukos i vörten verkar kunna bidra till ökad syraproduktion. Optimal jästemperatur är mellan 20 - 25 °C. Rekommenderad dosering är 0,5 - 1 g per liter vid normal vörtstyrka. Philly Sour bör hanteras som vildjäst i bryggeriet. Förjäsbarhet: hög Alkoholtolerans: 9 % Flockning: hög Jästemperatur: 20 - 25°C (68 - 77°F) Tillverkare: Lallemand
- Philly Sour Lalleman Jäst68 kr
- Bryggsocker 3 kg122 kr
- Steriliseringsmedel25 kr
- Jäsrör15 kr