Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Vinjäst Mangrove Jacks SN9
Saccharomyces Bayanus. En mycket bra allround-stam, bästa valet för hög alkohol och förstärkta viner, men också utmärkt för de flesta lantviner, mousserande viner och cider.
Saccharomyces Bayanus. En mycket bra allround-stam, bästa valet för hög alkohol och förstärkta viner, men också utmärkt för de flesta lantviner, mousserande viner och cider. SN9 är relativt neutral i sin karaktär och ger en utmärkt kropp och struktur. SN9 är särskilt bra när du jäser med blommor eller frukt som saknar kropp och djup. SN9 är känd för sin robusthet, och att kunna jäsas till 18% . SN9 tolererar hög fri SO2 och höga nivåer av andra stressfaktorer såsom organiska syror, felaktig temperatur och pH. Till skillnad från CL23 lägger SN9 till kropp och hög glycerolproduktion vilket gör att stammen är perfekt för söta viner med hög alkohol eller där osäkra recept används och jäsningstillförlitlighet är en nyckelfaktor eller där lågtemperaturjäsning till 10C (50F) krävs. SN9 är idealisk för jäsningar som stannat av för tidigt.
- Vinjäst Mangrove Jacks SN934 kr
- Jäsrör15 kr
- Jästnärsalt12 kr
- Steriliseringsmedel25 kr