Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Kryddblandning Örtkrydda för Lamm 150 g
Kryddblandning Örtkrydda för Lamm 150 g
Örtkryddblandning för tillverkning av Lammkorv.
Recept för tillverkning av 1 kilo Lammkorv:
Kött och fett ( 15-20 % fetthalt) 800 g
Potatismjöl 40 g
Vatten 120 g
Salt ev nitrit 15 g
Kryddblandning 20-25 g
Blanda först de torra ingredienserna tillsammans med det malda köttet och fettet. Tillsätt sedan vattnet i omgångar. Blanda tills köttmassan binder sig.
Innehåll:
Lök, vitlök, mejram, koriander, grönsaksbuljong (salt, lök, purjolök, morotsextrakt), timjan, rosmarin, svartpeppar, ingefära, paprikabitar, cayennepeppar, klumpförebyggande medel ( E 551 ), rapsolja
Näringsvärde/100g beräknade enl. 1169/2011/EC
Energi: 1322 kJ 317 kcal
Protein: 9,3 g
Kolhydrater: 60,4 g
-varav sockerarter: 26,7 g
Fett: 4,3 g
-varav mättat fett: 0,9 g
Salt (tillsatt): 4,80%
Natrium: 1979 mg
-salthalt beräknat natrium: 5 g (natrium x 2,5)
Fiber: 12,3 g
OBS: DENNA KRYDDBLANDNNG INNEHÅLLER MYCKET LITET SALT (4,8%), SÅ DET MÅSTE TILLSÄTTAS OM DU VILL FÖLJA RECEPTET.