Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Kryddblandning Chorizo 150 g
Kryddblandning Chorizo 150 g
OBS! Kort datum 30/11 -22
Kryddblandning för tillverkning av Chorizo.
Recept för tillverkning av 1 kilo Chorizo:
Kött och fett ( 15-35% fetthalt) 800 g
Potatismjöl 40 g
Vatten 120 g
Salt ev nitrit 15 g
Kryddblandning 10-20 g
Blanda först de torra ingredienserna tillsammans med det malda köttet och fettet. Tillsätt sedan vattnet i omgångar. Blanda tills köttmassan binder sig.
Innehåll: Paprikapulver, lök, vitlök, grönsaksbuljong (salt, lök, purjolök, morotsextrakt), svartpeppar, cayennepeppar, klumpförebyggande medel (E 551), rapsolja
Näringsvärde/100g beräknade enl. 1169/2011/EC
Energi: 1422 kJ 341 kcal
Protein: 12,6 g
Kolhydrater: 55,5 g
-varav sockerarter: 15,6 g
Fett: 8 g
-varav mättat fett: 1,3 g
Salt (tillsatt): 7,50%
Natrium: 3016 mg
-salthalt beräknat natrium: 7,5 g (natrium x 2,5)
Fiber: 23,8 g
OBS: DENNA KRYDDBLANDNNG INNEHÅLLER MYCKET LITET SALT (4,8%), SÅ DET MÅSTE TILLSÄTTAS OM DU VILL FÖLJA RECEPTET.
OBS! Kort datum 30/11 -22