Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Kollagentarm Ø21mm Två stick med 11,43m
Kollagentarm Ø21mm Två stick med 11,43m
Detta kollagenskinn kan rökas men det är inte nödvändigt. Varm- eller kallrök så att röken fastnar på ytan och härdar skinnet. Minst 30 min så att skinnet får färg. Var noga med att inte stoppa skinnet till större storlek än max 21mm. Om det stoppas till större kaliber spricker det lätt vid stekning.
Kollagenskinn är ett konstgjort ätbart korvskinn som tillverkas av kollagen, glycerol, cellulosa, vatten och vegetabilisk olja.
Kollagenskinn används vanligast till småkorv, såsom varmkorv, wienerkorv, ölkorv och olika kryddkorvar.
Skinnet är veckat till en tub och träs enkelt på korvhornet utan någon förpreparering. Om tuben med skinn är för lång för korvhornet kan man enkelt klippa av den till mindre bitar. Viktigt att tänka på vid stoppning är att tuben med skinn inte får bli blöt.
Detta korvskinn kan man förvara i rumstemperatur, var noga med att ha det i en plastpåse eller liknande som är tätt försluten.
Till denna storleken rekommenderar vi korvhorn på max 12 mm i diameter.
En förpackning med 2 tuber räcker till ca 7 kg korv.
Fyllnadsvikten beror på smetens täthet, hur långt avstånd det är mellan varje korv och hur fyllt skinnet är.
Tillagas genom stekning på låg temperatur utan fett i pannan, alternativt kokas i vatten.
- Kollagentarm Ø21mm Två stick med 11,43m114 kr
- Vin-o-meter30 kr