Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Honung 1250 g
Honung är huvudingrediensen i mjöd. Nu kan vi erbjuda polsk honung av hög kvalitet i ekonomiförpackning.
Honung är huvudingrediensen i mjöd. Nu kan vi erbjuda polsk honung av hög kvalitet i ekonomiförpackning.
Nyslungad/nyskördad honung är alltid flytande. Efter en tid övergår honungen i fast form, genom att sockret kristalliserar. Det är alltså inget fel på en honung som börjar att kristalliseras. Om vattenhalten är låg och andelen druvsocker hög så börjar honungen kristallisera tidigt, i värsta fall redan innan den slungats ur vaxkakan. Vill man få en kristalliserad honung flytande igen så ställer man bara burken utan lock i ett vattenbad i max 35°-45° då överlever dom nyttiga enzymerna. Honungen kommer sakta börja kristalliseras igen men då gör man bara om processen. Vill man att honungen aldrig ska kristalliseras då värmer man upp den över 85° en längre tid, men då dödar man alla nyttiga enzymer.
- Honung 1250 g161 kr
- Jässats - PGW:s Mjöd49 kr
- Gallonflaska99 kr
- Jäsrör15 kr