Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Vörtkylning
Kyl ned vörten till jästemperatur enkelt och smidigt med vörtkylning
Brygg öl hemma! Att brygga öl och andra drycker är enkelt och roligt, och något som vem som helst kan göra hemma. Det enda du behöver är rätt utrustning! För att brygga ditt eget öl behöver du en mängd ingredienser: öl, vatten, malt, eller maltextrakt, humle och jäst. Dessa ingredienser är det enda du behöver för att brygga ett gott öl, och du kan göra det så enkelt eller så komplicerat som du själv önskar - hur du än väljer att göra så har vi allt det du behöver!
Vill man avancera i sin bryggning så har vi ett stort utbud av tillbehör för dem som vill brygga sina egna bryggverk. Vi har även bryggsaker som till exempel kalsiumsulfat, kalsiumklorid, magnesiumsulfat och kalsiumbonat, samt mjölksyra. Förutom detta finner du ett brett utbud av jäst, både torr och färsk flytande. Vi har utrustning för hela bryggningsprocessen, bland annat enkla och smidiga kylspiraler till vörtkylningen, samt rostfria kittlar, omrörning, värmekällor och filtrering.
Enkla och smidiga kylspiraler till vörtkylning
Vad är då vörtkylning? Vörtkylning är den del i bryggningsprocessen där den kokheta vörten kyls till jästemperatur. Antingen så väljer man att kyla hela kokkärlet, eller så använder man en särskild vörtkylare. Man kan också ta ut ett litet vörtprov så att vörtens densitet kan mätas med hydrometer. Kylningen ska helst bara ta mindre än 45 minuter och det är därför man använder sig av en vörtkylare som gör detta under önskad tid! Under kylningen så klarnar vörten då porteiner och humlerester sjunger till botten.
De vörtkylare som finns bland PGW:s produkter finns i materialen koppar och rostfritt stål. Medföljande vörtkylaren kommer koppling för montering av slang, och dessa kan med enkelhet kyla upp till 20 liter åt gången!