Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Korvstoppare
Korvstoppare för hemmagjord korv!
Stoppa din egen goda korv hemma – det är inte så svårt som det verkar, du behöver bara rätt utrustning och de smaker som passar dig bäst för att lyckas. Det går att göra korv av alla slags kött, allt från frysdisken och köttdisken: älg, hjort, vildsvin, ren, rådjur, nöt, lamm och fläsk. Det går även utmärkt att blanda olika sorters kött i en och samma korv.
Det är även viktigt att komma ihåg att en korv ska innehåll rätt mycket fett, även ifall det så klart går att göra magrare korv också. Fett är en smaksättare i korv, och ju mer fett desto lättare att tillverka. Korv ska innehålla mellan 20 till 25 procent fett.
Hemmagjord korv är en utmärkt present att ge bort vid födelsedagar, jul eller inflyttning.
Krydda till det
Smaksätt korven med de kryddor som du tycker är bäst! Det går bra att använda sig av både torra och färska kryddor för att få en riktigt god korv. Bland PGW:s sortiment av kryddblandning till korv hittar du kryddblandningar som smaksätter klassiska korv så som Chorizo och Kabanoss, men också kryddblandningar särskilt för specifikt kött, så som örtkrydda till lammkorv. Och glöm inte saltet! Om du vill ha en mindre fet korv så rekommenderas det att tillsätta mindre mängd salt.
Det bästa är att tillsätta kryddor och salt innan du börjar mala köttet, då det blandar sig bättre.
Stoppa korven med fjälster
Fjälster, eller korvskinn som det också heter, är det som du stoppar korven med. De vanligaste är fårfjälster och grisfjälster, vilket självklart finns med bland PGW:s sortiment till korv. Svinfjälster passar bäst till tjockare grillkorvar och lunchkorv. Vill du istället tillverka smalare korvar så som wienerkorv och prinskorv så är fårfjälster att föredra.
Vi kan även erbjuda kollagentarmar, som är ett konstgjort ätbart skinn tillverkad av kollagen, glycerol, cellulosa, vatten och vegetabilisk olja.
Mala, blanda, stoppa – korv!
Du behöver första mala korven, och sedan blanda korvsmeten. För att göra detta behöver du tillsätta kall vätska till kött och fett, och sedan bland detta tills det är välblandat. Tänk på att smeten ska vara lösare än köttbullssmet, det ska alltså inte gå att forma bullar av smeten.
Att stoppa korv funkar som bäst när du använder dig av en riktig korvstoppare, vi har flera korvstoppare bland vårt sortiment som håller god kvalité och skapar snygga korvar. Stoppa in korvsmeten i korvstopparen och veva så att smeten pressas in i fjälstret, och fyll hela tillräckligt för att kunna snurra korvar av lagom längder. Knyt sedan en bomullstråd i änden av korven och så är korven klar!