Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Flytande Löpe 100 ml
Flytande löpe 100 ml
Denna flytande löpe, innehållandes 100 ml, har producerats på naturlig väg och används med fördel vid osttillverkning.
Med denna flytande löpe behöver du en matskedar (cirka 10 gram) per tio liter filmjölk som hettats upp till en temperatur på 36 grader. Mängden kan dock variera beroende på vilket recept du använder, så kontrollera alltid receptet innan du tillsätter flytande löpe.
Ostar som kan tillverkas med flytande löpe
Denna flytande löpe passar utmärkt att använda när du tillverkar flera olika ostsorter på egen hand. Vi rekommenderar bland annat att du gör dessa ostar med hjälp av flytande löpe:
- Mozzarella
- Pecorino
- Getost
- Caciotta
Mozzarella är en trevlig ost att göra med hjälp av denna flytande löpe eftersom den dels kan ätas färsk, men den kan också användas för att göra snacks som till exempel mozzarella-sticks.
Flytande löpe förvaras bäst på en plats som är tätt försluten, sval och mörk. Till exempel i ett skafferi.
Detta är flytande löpe
Löpe produceras naturligt av idisslande djur med löpmage, till exempel kor, och det har gjort under kontrollerade och säkra former.
Själva löpen är ett annat namn för ämnena rennin och kymosin som är ett enzyn som man hittar naturligt hos kalvar och unga idisslande däggdjur.
Kymosin används som ingrediens i den flytande löpe som används vid osttillverkning. Kymosin är nämligen ett enzym som hjälper mjölken att koagulera. Detta startar nedbrytningen under ostlagringen vilket leder till att vissa smaker skapas hos osten.
Denna flytande löpe innehåller animaliska produkter. För de som inte vill använda animaliska produkter rekommenderar vi vårt vegetabiliska löpe.