Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Ekens Päroncider
Ekens Päroncider ger hela 25 flaskor av en underbart frisk och god päroncider som har en lagom alkoholhalt för ljumma sommarkvällar, cidern är lätt att göra och blir klar på några veckor. En väldigt god cider till ett superbra pris!
Om päroncider
Människan har tillverkat cider för att njuta av i årtusenden och tillverkningen förfinas hela tiden för att nå nya sensationella höjder, i Sverige är päroncider en riktigt bra allround dryck med anor från 1800-talets herrgårdar där cider var en ofta förekommande bordsdryck för kräsna herrskap. Idag har cidern intagit allas våra hjärtan med sin milda njutningsfulla smak.
Smaken är den viktigaste delen i Ekens produkter, därför görs nogranna kvalitéts säkringar för att produkten ska hålla en mycket hög standard.
Mat och cider, vad passar Ekens Päroncider till?
Ekens Päroncider har en frisk och aromatisk smak av solmogna päron, cidern passar till ett brett urval av middagar och efterrätter eftersom cidersatsen kan ge flera typer av cider.
Idag har cider fått ett stort uppsving i popularitet som dryck till mingel, middagar eller fester, många vill ha en fräsch dryck med något lägre alkoholhalt än vin att servera till sociala event. Ekens Päroncider som söt ger en förträfflig kombination ihop med klassisk ostbricka bestående av mogna päron, druvor, Gorgonzola och brie eller till efterrätter såsom råstekta päron är cidern en himmelsk matchning. Päron har en smak som passar till kött, till exempel kassler med päron ger en fin sötma i samklang med en torr eller halvtorr Ekens Päroncider.
Tips vid cider tillverkning och lagring
Ekens Päroncider kan göras till torr, halvtorr eller söt cider beroende på vad som önskas, lättast är att följa de medskickade instruktionerna men om du vill styra resultaten själv kan tipsen nedan ge inspiration.
- Jäshinkar är en god investering inför om tappning, finns i ett paket under Bra information längst ner på sidan.
- Tappa om cidern för att minska bottensatsen, detta kan göras flera gånger med något dygn emellan om man önskar eliminera så mycket som möjligt av bottensatsen utan klarningsmedel.
- Om möjligt, låt cidersatsen stå kallare något dygn innan om tappning eller tappning på flaska.
- Använd en ren jäshink och jäsrör även vid om tappningar för att slippa kontaminering av bland annat luftburna bakterier.
- Längre jästid=torrare cider.
- En sötare cider får med kortare jästid och sedan buteljering.
- Tillsatser som extra bryggsocker för högre alkoholhalt eller sötare cider.
- Smaktillsatser kan förstärka olika önskade smaker, till exempel ger lite humle en exklusiv och annorlunda smak.
- Vinsyra om det önskas mera syrliga toner.
- Ett i smaken kraftigare cider fås genom att minska mängden vatten med några liter.
- Lagring ger alltid en djupare och mera mogen smak.
- Cider ska förvaras kallt eftersom den innehåller kolsyra.
Cidersatsen innehåller
- 2,5 liter koncentrerad druvjuice
- Päronarom
- Ciderjäst
- Jässtopp
- Fullständiga instruktioner
Bra information
Vi kan varmt rekommendera att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar cider, använd patentkork eller agraff om du vill använda kork till buteljering av cider.
Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att ge optimalt resultat på eran cider tillverkning.
Plastkärl som inte är avsedda för cider eller vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt cidern.
- Ekens Päroncider230 kr
- Ekens Äppelcider230 kr
- Bryggsocker 3 kg122 kr
- Steriliseringsmedel25 kr