Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Best Caramel Münich 1 kg Hel (Typ2)
När kornet grott färdigt höjs temperaturen till 65°C, varvid förjäsbart socker frigörs. Efterhand torkas maltet, vilket ger en viss karamellisering. Karamellmalt kan användas i mindre mängd i syfte att skänka färg, fyllighet och drag av karamellsötma åt ölet.
Mörk karamellmalt kallas på engelska 'Crystal malt', denna är ett bra substitut till den gamla Cara Dark eller Crystal 110.
När kornet grott färdigt höjs temperaturen till 65°C, varvid förjäsbart socker frigörs. Efterhand torkas maltet, vilket ger en viss karamellisering. Karamellmalt kan användas i mindre mängd i syfte att skänka färg, fyllighet och drag av karamellsötma åt ölet.
Malt typ: Crystal / Karamell
Färg: EBC 110-130
Mälteri: Bestmalz
- Best Caramel Münich 1 kg Hel (Typ2)29 kr
- Öljäst SafAle US-0546 kr