The store will not work correctly when cookies are disabled.
Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre.För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
I USA är mjöd det nya orangea. Därför känns det på sin plats att ägna lite tankar åt mjödtillverkning. Grunden för mjöd är helt enkelt jäst honungsvatten men tillsättning av kryddor och eller olika typer av frukt eller bär har alltid funnits med i bilden.
Det är fel att säga att det bara var vikingar som drack mjöd i äldre tider. De äldsta spåren av en jäst dryck innehållande honung är från Kina ca 7000 f.Kr. och den äldsta text där mjöd omnämns är från Indien 1700–1100 f.Kr. Mjöd har funnits i nästan alla forna kulturer. Mesopotamier, egyptier, greker, romare, och mayaindianer hade alla någon form av mjöd och nästan alltid ansågs det vara gudarnas dryck.
En Amerikansk Lager anses vara ett av de svåraste öler att brygga enligt de flesta hembryggare eftersom det inte finns något att gömma sig bakom, vare sig malt humle eller jästprofil. I avsaknaden av malt och humlesmak samt humlearom i denna öl är det väldigt lätt att hitta felsmaker så recept, sanering och din bryggteknik måste vara ”spot on”.
Det är sex år sedan första upplagan av Ölbryggarboken - Brygg ditt öl hemma kom ut och nu är det dags att rusta upp boken på allvar. Ny Layout, nyskrivna kapitel, mer om vattenbehandling och 44 helt nya recept på lika många olika ölstilar gör det värt att komplettera samlingen med denna bok, -igen!