Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
101 Whiskynoteringar
101 WHISKYNOTERINGAR du måste skriva innan du dör – Noteringsbok
Efter succéerna med 101 whisky du måste dricka innan du dör har författaren och Grenadine förlag sett en stor uppskattning i möjligheten att själv notera synpunkter och omdömen kring ölen och whiskyn. Läsaren är ofta en person som går på provningar och mässor, och förutom att använda de tidigare böckerna som referenser vid inköp och provning därhemma kompletteras nu succén med en mer omfattande möjlighet att bedöma smak- och doftupplevelserna.
Boken har en tjugosidig mycket informativ del som beskriver bakgrund kring smak- och doftsinne samt ger en grundkurs i sensorik. För respektive bok finns också en särskilt anpassad del som ger läsaren genvägar och tips för att göra en mer professionell bedömning vid sidan av de man vill beskriva med egna ord. Bedömningen görs med egna ord och utgår även ifrån den typ av formulär och poängsättning som används vid internationella domartävlingar för drycker liksom vid till exempel vår egen öl- och whiskymässa i Nacka utanför Stockholm.
101 WHISKYNOTERINGAR du måste skriva innan du dör – Noteringsbok
Efter succéerna med 101 whisky du måste dricka innan du dör har författaren och Grenadine förlag sett en stor uppskattning i möjligheten att själv notera synpunkter och omdömen kring ölen och whiskyn. Läsaren är ofta en person som går på provningar och mässor, och förutom att använda de tidigare böckerna som referenser vid inköp och provning därhemma kompletteras nu succén med en mer omfattande möjlighet att bedöma smak- och doftupplevelserna.
Boken har en tjugosidig mycket informativ del som beskriver bakgrund kring smak- och doftsinne samt ger en grundkurs i sensorik. För respektive bok finns också en särskilt anpassad del som ger läsaren genvägar och tips för att göra en mer professionell bedömning vid sidan av de man vill beskriva med egna ord. Bedömningen görs med egna ord och utgår även ifrån den typ av formulär och poängsättning som används vid internationella domartävlingar för drycker liksom vid till exempel vår egen öl- och whiskymässa i Nacka utanför Stockholm.
Boken är utformat för att vara lätt att använda och hitta tillbaka i. Den har en genomtänkt form för att ge läsaren möjlighet att göra en tydlig, enkel och jämförbar bedömning per sida. För att enkelt hitta har boken läsband och av praktiska skäl ett format som gör att den går ner i en hyfsat normal innerficka eller handväska.
Så – med denna bok, pennan i hand och smaklökarna på spänn – ut på fältet och prova!
Än en gång skål, 101 gånger!
Titel: 101 whisky – noteringar du måste skriva innan du dör – noteringsbok
Författare : Örjan Westerlund
ISBN: 978-91-86287-56-6
Omfång: 120 sidor
Format : 100 x 180 mm
Band: Mjukband med flikar
Kategori: Fakta
Utgivning : 1 Juni 2014
Om författaren
Med ett tjugotal böcker bakom sig, sålda i omkring 250 000 exemplar, är Örjan Westerlund en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare. Hans 101 whisky du måste dricka innan du dör nominerades i första utgåvan år 2009 som ett av de svenska bidragen i Gourmand World Cookbook Awards. Väl till pass för dessa noteringsböcker kommer det faktum att Örjan Westerlund, förutom tusentals egna bedömningar av öl och whisky, även har arrangerat hundratals öl- och whiskyprovningar. Han har också medverkat i whiskyjuryn för Stockholm Beer & Whisky Festival och tjänstgjort som sensorisk bedömare av kryddsprit, bittersprit och rom hos V&S Group.
- 101 Whiskynoteringar63 kr
- 101 Ölnoteringar63 kr